IQResulta Rijopleidingen en Rijangst begeleiding

OVER ONS

IQResulta werd opgericht door Carel Colijn. Carel is Bedrijfskundig Ingenieur en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het verbeteren van bedrijfsprocessen in Europa en de VS. IQResultaNL is de Nederlandse tak waarin Carel zijn krachten bundelt met Rob Visser. Rob is in 1978 zijn werkzaamheden begonnen bij de Politie. Na korte tijd te hebben gewerkt in de basis-politie-zorg specialiseerde Rob zich in Verkeer. Via de Verkeersgroep van de Rijkspolitie, waar hij o.a. motorsurveillant was, kwam hij bij de toenmalige AVD (Algemene Verkeersdienst Driebergen) in de Porschegroep terecht. In 2000 verliet Rob het politiekorps. Rijopleidingen voor Directie(VIP)chauffeurs, Security-rijtrainingen, verhoogde motor(rij)vaardigheid, Rijangstbegeleiding, reguliere auto- en motorrijles, het heeft allemaal de revue gepasseerd. En nu heeft Rob zijn handen vol aan IQResulta-rijopleidingen.Samen hebben Carel en Rob hun krachten nu gebundeld en toch hun eigen specialismen behouden.

Rijangst coach Rob Visser politieporsche

Wat is nu de specialiteit van Rob?


Altijd lastig om van jezelf te zeggen. Maar wat ik vaak terugkrijg van mensen is dat ik veel geduld heb. Iets wat de wenkbrauwen van mijn partner weleens doet fronsen. Maar in mijn werk, vooral als rijangstcoach, ben ik heel geduldig.

Vaak zeg ik: "als jij mij niet begrijpt, heb ik het niet goed uitgelegd!"

Dus als dat het geval is, leg ik het nog een keer uit, maar dan op een andere wijze. Net zolang tot de boodschap is binnen gekomen.

IQResulta Rijopleidingen en Rijangst begeleiding


Veranderen is soms doorbreken van gewoontes.


Als het hoofd iets wil, is dat een eerste stap naar de verandering.

Nu wil het geval dat het hoofd iets heel anders aangeeft dan het gevoel.

Soms moet er weer verbinding worden gemaakt tussen deze 2 componenten.

Daar zijn verschillende methoden voor. Gedachten beïnvloeden kan vaak door tevens het gevoel te beïnvloeden. 

Ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken in combinatie met de positieve gedachten zorgen er voor dat het gevoel gaat verbeteren. Dan komt de logica in gedachten weer terug, wat het gevoel weer verbetert.

Is dat eenvoudig?

Zeker niet!

Dus het kost tijd en inspanning?

Zeker wel!

Mindset

Hoe kunnen we je helpen?

unsplash